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EVO Oil •Monovarietale Ogliarola •Le Ferre •ML500 x 01

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Oil Le Ferre Monovarietale Ogliarola Lt 0.5 - ingredients: - manufacturer: Le Ferre

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Oil Le Ferre Monovarietale Ogliarola Lt 0.5 - ingredients: - manufacturer: Le Ferre


Olio Ogliarola Monovarietale Le Ferre Lt 0,500 - Olio Extra Vergine di Oliva estratto a freddo - Ogliarola

Classificazione
 Olio extravergine d’oliva

Ingredienti
 100% Olio Extravergine d’Oliva

Cultivar / Varietà
 Ogliarola

Origine
 Italia

Tappo
 Antirabbocco / Vite

Periodo di raccolta e periodo di produzione
 Da ottobre a dicembre

Stoccaggio / Conservazione
 Silos di acciaio inox in ambiente a temperatura controllata

Confezionamento
 Imbottigliato sotto azoto alimentare, in bottiglia quadra “Marasca” di vetro verde scuro

Degustazione

GUSTO / Sapore bilanciato, equilibrio di amaro e piccante

NASO / Sensazioni erbacee

VISTA / Giallo, intenso, striature dorate

Cultivar Ogliarola. Caratteristiche

Origine / Italia.

Diffusione / Puglia e Basilicata.

Pianta / sensibile alle gelate e ai venti marini

Frutto / peso elevato, forma ellittica.

Maturazione / precoce.

Produttività / media.

Resa in olio / elevata (18-20 kg per 100 kg di olive).

Flowchart OLIO EXTRAVERGINE D’OLIVA

1. Le olive sono raccolte direttamente dall’albero, posizionate in casse forate, in modo da consentirne l’areazione; lavate e lavorate entro 24h.

2. La lavorazione è a freddo (temperatura entro 27°C).

3. L’olio è filtrato attraverso strati di cellulosa.

4. Stoccaggio in silos di acciaio inox in ambiente a temperatura controllata.

5. L’olio è imbottigliato sotto azoto alimentare.

Valori chimici e parametri organolettici: in ottemperanza ai limiti di legge.

Modalità d’impiego

Per le sue caratteristiche sensoriali, quest’olio è indicato sia per uso a crudo, sia in cottura.

Abbinamenti Gastronomici

Il profilo sensoriale di quest’olio unisce la delicatezza del gusto a gradevoli note fruttate, intervallate da lievi sentori amari e piccanti che ne completano, armoniosamente, il variegato sapore.

Se abbinato alla cottura e al condimento di legumi freschi e secchi, si rivela un ottimo accostamento, così come nella preparazione di arrosti e selvaggina.

Anche a crudo, nelle insalate, potrete apprezzarne la fragranza.

Annotazioni utili

L’eventuale presenza di sedimenti e/o particelle in sospensione è dovuta alla composizione naturale del prodotto e non ne intacca la qualità.
La temperatura ottimale di conservazione dell’olio deve esser compresa tra i 14°C e 18°C.
Se sottoposto a basse temperature, l’olio tende a cristallizzarsi.
Torna allo stato liquido ad una temperatura superiore ai 18°C.

Le Ferre

info about producer: Le Ferre

Le Ferre Olio Extravergine d'Oliva, Castellaneta, Taranto, Apulia, Italy

Le Ferre olive oils

The goodness of extra virgin olive oil in a careful selection of Le Ferre products that enhance its versatility and sensory properties. A wide, rich offer: from the harmony of Multivarietale to the precious bouquet of every Monovarietale, from the original Autentico line to the rich array of Flavoured olive oil. A world of flavours and scents, to enhance every tasting!

The company:

From a village to a great team

Le Ferre is an apulian company leader in production, packaging and marketing of extra virgin olive oils in Italy and worldwide. Dynamism, productive and sensory research, elasticity in process management, characterize our daily work around the product and the customers.

HISTORY

LE FERRE is the name of a very ancient countryside in the estate of Castellaneta (Taranto, PUGLIA, Italy). A prosperous valley between the sea and the hill where the land breathes the breeze of the Ionian Sea and the scents of the Mediterranean scrub climbing on Murgia. The century-old olive trees that we cultivate and preserve in LE FERRE represent our solid roots, they are the essence of our work and produce, always authentic.

LE FERRE is a valuable oil production, only extra virgin, unique in the Italian panorama of quality oils, for its original and varied offe.

Everything originates in nature: there are many varieties of olives, each with its own characteristics of shape, color and flavor capable of giving different peculiarities to the oil.

info > olioleferre.com

 

COMMUNICATIONS
 FROM THE OUR TEAM: 

 
(*) Info about the products we will ship: the wines of the last vintage the producer is marketing; extra virgin olive oils from the last harvest and milling campaign of the producer; preserves and bakery products from the last packaging of the producer.
 
(**) We ship regularly; delivery time depends on the destination.
 
(***) We are updating our catalog, several product's sheets and categories may be empty. Please contact us if you need info about ingredients and product's facts.
 
(****) Our Team is always happy to receive and to answer your requests of information: - wines of detailed vintage - information and details about products - brand, products and size you are not finding in our catalog - information about customization of packaging and labels - support for creating your account to log in into our club TIPICI.CLUB - chat about our job and your curiosities - etc. etc. etc.