PANTRY > BEVERAGESPANTRY > OILS AND CONDIMENTS AND SPICESPANTRY > PASTA AND BAKERY PRODUCTS | PANTRY > FLOURS AND LEGUMES AND CEREALS AND SEEDSPANTRY > PRESERVESPANTRY > CHARCUTERIE AND CHEESES |
DISPENSA DEI TIPICI, in a unique project: projects and info, experiential tourism, typical products. The projects of the Tipici. For the Puglia and the Basilicata. The network of the Tipici. A network that collaborate. The voice of the Tipici from Puglia and Basilicata. The events of the Tipici from Puglia and Basilicata. In-form about Puglia and about Basilicata. The Puglia and the Basilicata at our fingertips. Experiences. between crafts, arts and flavors. In Puglia and Basilicata. typical products. not only food and wine. from Puglia and Basilicata. promotions and offers by Tipici from Puglia and Basilicata. a selection of Puglia and Basilicata for your business. press area. releases and materials for press. we support local communities of Puglia and Basilicata. |
832
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Johe - Tenuta Viglione - Vino rosso IGP Puglia Rosso - BIOLOGICO - Primitivo + Aleatico
Vino rosso dal colore rubino con nuance granato; all'olfatto ventaglio odoroso di ciliegia nera, alloro e tabacco, su fondo vanigliato; palato caldo e generoso, con ritorni di frutta e liquirizia. Abbinamento ideale con pasta e formaggi freschi. Ottimo anche come aperitivo. Da provare a fine pasto.
Denominazione: IGP Puglia
Vitigni: 50% Primitivo, 50% Aleatico
Zona di produzione: Murgia – Santeramo in Colle (Bari, Puglia, Italia)
Tipo di terreno: Ciottoloso su zoccolo calcareo
Esposizione: Sud Ovest
Altitudine: 480 m
Anno impianto: 2001
Sistema di allevamento: Cordone speronato
Piante per ettaro: 5.000
Resa per ettaro: 8.000 Kg
Vendemmia: Prima decade di settembre
Raccolta: Meccanica
Fermentazione alcolica: In acciaio
Affinamento: In acciaio
Gradazione alcolica: 13% vol.
pH: 3,8
Acidità totale: 5,6 g/L
Zuccheri riduttori: 13 g/L
Estratto secco: 34 g/L
Colore: Rosso rubino con nuance granato
Olfatto: Ventaglio odoroso di ciliegia nera, alloro e tabacco, su fondo vanigliato
Palato: Caldo e generoso, con ritorni di frutta e liquirizia
Abbinamenti: Ideale con pasta e formaggi freschi. Ottimo anche come aperitivo. Da provare a fine pasto.
Temperatura di servizio: 18-20 °C
Tenuta Viglione, Santeramo in Colle, Bari, Apulia, Italy
The farm Tenuta Viglione founds its origins in the ancient rural traditions and in the ancient traditions of viticulture of Zullo's family that moved by a desire to confirm the enormous potential of viticulture in the area between the towns of Gioia del Colle (Bari, Apulia, Italy) and Santeramo in Colle (Bari, Apulia, Italy), for decades produce quality wines in these territories.
The family Zullo, since its origin has produced wines with techniques and production methods of the most advanced of the time.
After many years, the passion for the this art, the love for their land and for the family are important values pursued by Giovanni Zullo, which represents, in our time the third generation of the family Zullo.
In the last years Giovanni Zullo has worked to a process of reorganization and modernization of the old farmhouse "Viglione" that represents today a big new farm.
info > tenutaviglione.it