PANTRY > BEVERAGESPANTRY > OILS AND CONDIMENTS AND SPICESPANTRY > PASTA AND BAKERY PRODUCTS | PANTRY > FLOURS AND LEGUMES AND CEREALS AND SEEDSPANTRY > PRESERVESPANTRY > CHARCUTERIE AND CHEESES |
DISPENSA DEI TIPICI, in a unique project: projects and info, experiential tourism, typical products. The projects of the Tipici. For the Puglia and the Basilicata. The network of the Tipici. A network that collaborate. The voice of the Tipici from Puglia and Basilicata. The events of the Tipici from Puglia and Basilicata. In-form about Puglia and about Basilicata. The Puglia and the Basilicata at our fingertips. Experiences. between crafts, arts and flavors. In Puglia and Basilicata. typical products. not only food and wine. from Puglia and Basilicata. promotions and offers by Tipici from Puglia and Basilicata. a selection of Puglia and Basilicata for your business. press area. releases and materials for press. we support local communities of Puglia and Basilicata. |
812
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Drumon Fiano - Cannito - IGP Puglia Fiano - BIOLOGICO
Vino bianco ottenuto da uve di Fiano coltivate nelle terre dell'azienda, vino elegante dal colore paglierino con sentori floreali e frutta gialla matura. Notevole l’acidità, asciutto e di piacevole intensità retrogusto olfattiva. Abbinamento ideale: primi piatti e carni bianche, crostacei e sughi di mare.
Denominazione:
Puglia Fiano - Indicazione Geografica Protetta
Varietà:
Fiano
Zona di produzione:
Grumo Appula (Bari, Puglia, Italia)
Suolo:
di medio impasto, tendente al calcareo
Altitudine:
300 metri sopra il livello del mare
Resa per ettaro:
60 quintali
Sistema di allevamento:
spalliera tenuta a cordone speronato
Densità di impianto:
4.000 ceppi/ha
Periodo di vendemmia:
seconda metà di Settembre
Raccolta:
esclusivamente a mano in cassette
Fermentazione alcoolica:
in acciaio inox a carico di fermenti selezionati a temperatura 16-18°C
Fermentazione manolattica:
non svolta
Affinamento:
4 mesi in acciaio inox
Note organolettiche:
colore paglierino con sentori floreali e frutta gialla matura
Abbinamento Gastronomico:
da servire a 8-12°C su primi piatti e carni bianche, crostacei e sughi di mare.
Grado Alcoolico:
12% Vol
Vino biologico
Cannito - Agricoltura Biologica, Grumo Appula, Bari, Apulia, Italy.
Cannito: a prodigy which has lasted for 70 years
Sometimes the most ambitious projects were born unconsciously... They develop and grow in a harmonious way, slowly, following their own natural inclinations. This is how Cannito’s farm business was born, a prodigy in the agro industrial sector which has lasted for 70 years.
Led by the spirit of innovation of Francesco Cannito – who adopted the methods of biological agriculture in 1994 – the business farm is now a strong, future-oriented company. Its style led to the creation of “Cannito” products’ line, a perfect match between culture, quality and taste of the Murgia Barese.